Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Wonen > Onderwijs

Onderwijs

Onderwijsaanbod in Nieuwpoort

Nieuwpoort telt diverse scholen, met ruim aanbod, gaande van kleuter-, lager-, secundair tot kunst- en volwassenonderwijs.

Je gading niet gevonden? Zoek dan een opleiding die bij je past via de Onderwijskiezer.

Vanuit de overheid en het stadsbestuur is er tevens een groot aanbod voor kinderen, jongeren en ouders die wat (financiële of andere) ondersteuning nodig hebben op vlak van onderwijs.

Onderwijskiezer

Inschrijvingen schooljaar 2020 - 2021

De basisscholen van Nieuwpoort schrijven in op basis van chronologie: wie eerst komt, krijgt als eerste een plaats.

Voor het gewoon basisonderwijs: 

Alle basisscholen in Nieuwpoort organiseren één voorrangsperiode. Daarna kunnen ouders vrij inschrijven zolang er plaats is.

De voorrangsperiode geldt voor broers, zussen en kinderen van personeel, indicator- en niet-indicatorleerlingen.

Kan je je kind nog inschrijven?

  • Inschrijvingen voor het basis- en secundair onderwijs gebeuren vanop afstand, bijvoorbeeld digitaal. Informeer je bij de school.
  • Als je kind al ingeschreven is, blijft het ingeschreven.
  • Als de inschrijvingsperiode voor voorrangsgroepen nog niet afgelopen was op 16 maart, loopt die verder eens de inschrijvingen opnieuw beginnen.
  • Opendeurdagen gaan niet door.
  • Een school kan uitzonderlijk ouders en kandidaat-leerlingen op school ontvangen (max. 3 personen tegelijk).  Dat kan alleen wanneer geen andere leerlingen aanwezig zijn, op afspraak en volgens de nodige veiligheidsmaatregelen. Dit is enkel bedoeld voor wie verminderde toegang heeft tot digitale alternatieven.

Ouders die meer info wensen over inschrijven in het basisonderwijs van Nieuwpoort kunnen terecht bij Sibylle Decuyper, deskundige van het Lokaal Overlegplatform Basisonderwijs Westkust:  tel. 0492 18 41 21 of  sibylle.decuyper@ond.vlaanderen.be   

LOP Brochure onderwijs Nieuwpoort (PDF, 1 MB)