Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Home

In de kijker

Coronavirus

Maatregelen coronavirus

Volg alle updates over het coronavirus op onze website. 

Stad Nieuwpoort

Werken bij Stad Nieuwpoort

Wij zijn op zoek naar talent zoals jij!

Bib aan huis

Afhaalbibliotheek

Bestel je boeken en haal ze af aan de ingang van de bib.

Cultuurseizoen

Nieuw cultuurseizoen

Tickets te koop vanaf september! 

Gehoord en gezien

Nieuwpoort je veilige thuishaven

Nieuwpoort is samen sterk tegen corona

21/06/20

Vanaf het begin van de coronacrisis stond de volledige ploeg van Stad Nieuwpoort voor je klaar.  We namen tal van initiatieven om samen als stad deze moeilijke periode te overbruggen. Nieuwpoort is én blijft je veilige thuishaven.   De bestuursploeg van de Stad legde alles nog eens uit in een korte video.

Zomer vol kunst

Streetart zorgt voor creatieve zomer in Nieuwpoort

21/06/20

Stad Nieuwpoort pakt deze zomer voor de tweede keer uit met het kunstevenement Zomer Vol Kunst. In deze editie staat streetart centraal. Zo zal het project Tour Elektriek het straatbeeld opwaarderen met een laagje kunst en krijgen grijze elektriciteitskastjes een kleurrijke make-over.

Clicformers Etalagezoektocht

Etalages vol blokjes in Nieuwpoort-Stad

09/07/20

Tijdens de Clicformers Etalagezoektocht gaan kinderen op zoek naar kleine Clicformers bouwwerkjes, verstopt achter 56 winkelruiten in Nieuwpoort-Stad. Bij elk Clicformers bouwwerkje staat een letter. Door de combinatie van bouwwerk en letter correct te koppelen aan een handelaar, plaats je de letters in de juiste volgorde. Samen vormen die een passende zin.

Speelplein Mauritspark

Piratenspeelplein in Prins Mauritspark

09/07/20

In het vernieuwde Prins Mauritspark werd een gloednieuw speelplein in de vorm van een piratenschip geopend. Het is bedoeld voor kinderen tussen 2 en 12 jaar oud en biedt heel wat mogelijkheden om te klimmen en plezier te maken. Zowel in het Prins Mauritspark als in het Maritiem Park werden ook bewegingseilanden geïnstalleerd met telkens 5 fitnesstoestellen.

Opening Koolhofput

Nieuw provinciaal domein Koolhofput geopend

09/07/20

In aanwezigheid van gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe werd het nieuwe provinciaal domein Koolhofput geopend. De afgelopen jaren werd het natuurgebied volledig heringericht. Provincie West-Vlaanderen focuste zich hierbij op 3 kernpunten: toegankelijkheid, natuurontwikkeling en zachte beleving. Met de opgewaardeerde Koolhofput krijgt Nieuwpoort er een nieuwe groene hotspot bij waar recreatie wordt afgestemd op een versterking van de natuurwaarde.