Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Maatregelen coronavirus  > Maatregelen ondernemingen

Maatregelen ondernemingen

Ik koop in Nieuwpoort

Wie zichzelf en anderen in deze coronatijden wil verwennen, kan zijn hart ophalen in de talrijke mooie trendy en diverse winkels in Nieuwpoort.

Naast het unieke winkelaanbod kun je op en top genieten van klantvriendelijke en professionele ondernemers. Zij runnen hun zaak met passie en kennis van zaken. Deze handelaars hebben nu meer dan ooit jouw steun nodig.

Om de consument een overzichtelijk aanbod van actieve Nieuwpoortse handelszaken aan te bieden, werd de website www.ikkoopinnieuwpoort.be ontwikkeld. Hierdoor plaatst de Stad een brede groep ondernemers in de kijker ongeacht de sector waarin ze actief zijn.


Elke onderneming krijgt een eigen pagina met daarop een wervende infotekst en bijhorende contactgegevens. Er wordt gewerkt met vijf categorieën:
1. Eten en drinken
2. Mode
3. Lifestyle en verzorging
4. Industrie
5. Diensten

Vragen? 

Op regelmatige basis publiceert het nationaal Crisiscentrum een lijst met meest gestelde vragen omtrent de coronamaatregelen. Je kunt de meest recente versie daarvan bekiken via www.info-coronavirus.be. Op deze website is ook heel wat informatie terug te vinden voor handelaars. 

  • Agentschap Innoveren en Ondernemen: www.vlaio.be
  • Vlaams Netwerk van Ondernemingen (VOKA): www.voka.be
  • UNIZO: www.unizo.be
  • Federale Overheidsdienst (Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg): www.werk.belgie.be
  • Ervaart u als zelfstandig ondernemer momenteel moeilijkheden dan kunt u zich -in alle discretielaten begeleiden door Dyzo. Een team van gespecialiseerde beroepskrachten helpt u kosteloos verder op economisch, juridisch en psychologisch vlak. (www.dyzo.be, 02 212 23 62, info@dyzo.be).

 

Economisch herstelplan 

Stad Nieuwpoort pakt uit met een ambitieus economisch herstelplan dat op kruissnelheid goed is voor 10 miljoen euro extra omzet voor de lokale handel én tegelijk een versterking van de koopkracht voor de consument betekent. Ook kunnen horeca-uitbaters hun terras uitbreiden.

Meer info op onze website.

 

Communicatietools voor handelaars

In deze periode doen wij een oproep bij alle getroffen handelaars.  

Stad Nieuwpoort heeft een reeks affiches opgemaakt die handelaars of ondernemingen kunnen uithangen. Vooral de affiche met de richtlijnen is zeer belangrijk.   

 

Registreer je winkel of webshop / online mogelijkheden

Alle winkels die open blijven of afhaal- en leverdiensten aanbieden, worden op onze website vermeld. Ook winkels met een webshop worden vermeld op de nieuwe website: ikkoopinnieuwpoort.be. Registeren kan ook via deze website. 

 

Richtlijnen 

  • Afstand houden – minimaal 1,5m. Wij raden aan om dit visueel aan te duiden door tape op de grond te kleven. 
  • Beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd in de zaak toelaten. 
  • Vermijd ontvangst van cash geld, laat bij voorkeur elektronisch betalen.
  • Was nadien thuis meteen je handen. 

 

Bewonersbrief Nieuwpoortse ondernemers (PDF, 230 kB)

Wekelijkse vrijdagmarkt en boerenmarkt 

De federale maatregelen bepalen dat er per keer slechts 50 marktkramen mogen staan. Daarom kiest Stad Nieuwpoort tijdens de vrijdagmarkt voor een beurtrolsysteem.

Om alles en iedereen in goede banen te leiden, werd voor de markt een winkelparcours uitgestippeld.

Aan de hand van markeringen wordt u vlot rondgeleid. Door een vastgelegde wandelroute in één richting zullen we elkaar bij het winkelen niet al te veel kruisen, wat in lijn is met de maatregel die vraagt om steeds 1,5 meter afstand te houden. 

Wanneer u aankomt op de markt, wordt u gevraagd om de handen te ontsmetten. Daarvoor worden verschillende ingangspunten voorzien waar ontsmettende handgel klaarstaat. Aan deze onthaalzones worden ook overzichtelijke infoborden geplaatst. 

Stewards helpen bij het volgen van de aangepaste circulatie tijdens de markt en zorgen ervoor dat alles goed verloopt. Deze medewerkers zijn steeds herkenbaar aan hun T-shirt met het Stadslogo. Tijdens de wekelijkse markt zijn zij uw eerste aanspreekpunt. Eventuele vragen zullen zij graag beantwoorden.

Meer informatie

Stad Nieuwpoort en de Dienst Lokale Economie blijft gedurende de volgende periode steeds beschikbaar en zal jullie proberen om zo goed als mogelijk te informeren en bij te staan.   

Aarzel niet ons te contacteren bij vragen of voor de nodige ondersteuning. 

Indien u meer informatie wenst, kunt u steeds terecht op tel. 0473 84 46 67 of via mike.sarrazijn@nieuwpoort.be