Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Maatregelen coronavirus  > Infonummer coronavirus

Infonummer coronavirus

Federale overheid   

Antwoorden op algemene vragen over het coronavirus vind je terug op de referentiesite van de federale overheid www.info-coronavirus.be.     

De volgende telefoonnummers zijn beschikbaar voor alle burgers met vragen:  

• Voor vragen over gezondheid en openbare orde: 0800/14.689  

• Voor vragen over economie: 0800/120.33    

 

Stad Nieuwpoort  

Stad Nieuwpoort heeft een infonummer met betrekking tot het coronavirus. Heb je algemene vragen over de Nieuwpoortse stadsmaatregelen? Dan kun je terecht op tel 058 22 44 05. Dit nummer is enkel op weekdagen bereikbaar binnen de kantooruren: van 8 u. tot 12 u. en 13 u. tot 17 u.    

Vragen kunnen ook gestuurd worden naar infocorona@nieuwpoort.be !   

Ben of ken je iemand die hulp nodig heeft? Dan kijken we of wij u verder kunnen helpen! 

Opgelet: dit nummer is niet bedoeld voor klachten. Daarvoor dien je te mailen naar klachten@nieuwpoort.be 

 

Andere belangrijke hulplijnen

De belangrijkste websites zijn de volgende:

Voor meer specifieke informatie:

 

Contact tracing 

Contactopvolging is een belangrijk hulpmiddel om een opflakkering van het virus te vermijden. Contact tracing begint met de vaststelling dat je symptomen hebt zoals koorts, hoesten en kortademigheid.

Blijf in dat geval meteen thuis, bel je huisarts en meld de symptomen die je op dat moment hebt. Je huisarts zal het nodige advies geven en je telefoonnummer vragen. Probeer zelf al een lijstje te maken van de mensen met wie je de voorbije dagen contact hebt gehad. Je denkt hierbij aan personen die je tegenkwam vanaf twee dagen voordat je symptomen had (collega’s, vrienden, gezinsleden etc.). Je contactenlijst bevat bij voorkeur hun naam, telefoonnummer, adres, geboortedatum en e-mailadres. Je huisarts verwittigt intussen de bevoegde instanties zodat de contactopvolging snel kan opstarten.

Een medewerker van de overheid, een contact tracer, neemt vervolgens contact met je op. Dat kan telefonisch via 02/ 2141919, briefpost, e-mail en sms via het nummer  8811. Er wordt enkel via die nummers contact met je opgenomen.

De informatie die je doorgeeft, wordt enkel gebruikt om het nodige advies te kunnen geven aan je contactpersonen. De contactpersonen op jouw lijstje krijgen jouw naam niet te horen als ze opgebeld worden.