Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Maatregelen coronavirus  > Alternatief zomerprogramma

Alternatief zomerprogramma

Het stadsbestuur van Nieuwpoort annuleert alle activiteiten en evenementen tot en met 31 augustus. De ingrijpende herschikking van de kalender komt er uit preventieve overwegingen.

De annulering van evenementen tot en met 31 augustus 2020 omvat ook een aantal officiële plechtigheden. 

Particulieren, verenigingen of organisaties die in de weken vóór 31 augustus een activiteit hadden gepland in één van de verschillende stadslokalen, zullen hun plannen moeten opbergen. Ook daar wordt immers alles geschrapt. Voor zaken in de periode tot en met 31 augustus worden ook geen nieuwe boekingen aanvaard van stadszalen.

Let op! De vrijdagmarkt en boerenmarkt (op zaterdag) vinden wel plaats. Avondmarkten worden deze zomer niet georganiseerd.

Alternatief zomerprogramma

Visit Nieuwpoort pakt uit met een alternatief en kwaliteitsvol programma om deze zomer veilig uit je kot te komen. Alle activiteiten staan mooi gebundeld in het gloednieuwe Beleef Zomer-pocket. De Dienst Toerisme gaat deze vakantie ook op tour doorheen de stad met een bakfiets boordevol bezoektips.

De Beleef Zomer-pocket is gratis te verkrijgen bij de Dienst Toerisme in Nieuwpoort-Bad (infokantoor Hendrikaplein). Je kunt de brochure ook online aanvragen

Toeristische tips 

 • Het team van de Dienst Toerisme neemt je een zomer lang dagelijks mee op begeleide wandelingen, toont je onze prachtige natuur én leert je iets bij over onze rijke geschiedenis.
 • Voor kinderen zijn er toffe activiteiten in de buitenlucht. Zo is Hekserij op de Boerderij, een nieuwe belevenistocht op en rond Kinderboerderij De Lenspolder, een échte aanrader. Er is ook een leuke zoektocht in de binnenstad, Heksenjacht.
 • Onder het thema Fietsvertier presenteren we de Westkustfietsroute mét fotozoektocht, een culinaire fietsroute voor lekkerbekken en zetten we onze polderdorpen Sint-Joris en Ramskapelle in de kijker. Smeer je kuiten maar al in!
 • Is het wandelweer? Trek je wandelschoenen aan en (her)ontdek Nieuwpoort via de nieuwe wist-je-datjes-wandelingen. Neem deel aan de leuke en interessante zoektocht in en rond de Vismijn of waag je aan een etalagezoektocht in het historisch stadscentrum. 
 • Iedere vrijdag luistert de stadsbeiaardier de wekelijkse vrijdagmarkt op met prachtige beiaardklanken. Op woensdagavond zijn er de zomerse beiaardconcerten. Tijdens enkele van deze concerten geven gastbeiaardiers het beste van zichzelf tijdens een gepersonaliseerd concert.
   
 • De Dienst Toerisme werkte een nieuwe stadswandeling uit in het kader van Follow the … Feniks en de wederopbouw na de Groote Oorlog. Het 3 km lange parcours brengt je langs heel wat historische gebouwen die getroffen werden tijdens WO I en nadien heropgebouwd werden. Je komt meer te weten over de ruïne van de Duvetorre, hoe het Bommevrij aan zijn naam komt en welke rol architect Viérin speelde bij de reconstructie van Nieuwpoort.
 • Ga deze zomer op zoek naar kleurrijke Clicformers bouwwerken in de etalages van de 56 deelnemende handelszaken in het historisch stadscentrum van Nieuwpoort. Ieder bouwwerk komt overeen met een letter. Haal je deelnameformulier bij de Dienst Toerisme, zet de letters in de juiste volgorde en vorm zo de verborgen boodschap.
 • Het Kidsproof Doeboek is de nieuwe vakantiegids voor kinderen van de Dienst Toerisme. De kleurrijke figuren Gust Garnaal en Zoë Zeehond spelen de hoofdrol en nemen de lezers mee op ontdekkingstocht door Nieuwpoort. In het rijk geïllustreerde doeboek staan ook bekende herkenningspunten, leuke spelletjes én weetjes.

Meer info en activiteiten vind je op www.visit-nieuwpoort.be ! 

 

Cultuur 

 • Stad Nieuwpoort pakt deze zomer voor de tweede keer uit met het kunstevenement Zomer Vol Kunst. In deze editie staat streetart centraal. Zo zal het project Tour Elektriek het straatbeeld opwaarderen met een laagje kunst en krijgen grijze elektriciteitskastjes een kleurrijke make-over.

Meer info vind je op de website van Dienst Cultuur.

 

Zwembad

 • Ravotnamiddag in het zwembad. Elke woensdag en zaterdag wordt in het zwembad een heuse ravotnamiddag ingericht. Kinderen kunnen zich uitleven op de vele opblaasbare obstakels. De ravotnamiddag vindt plaats van 13.30 u. tot 16.30 u.
   

Westfront

 • Expo: Oorlog aan zee – honderd jaar later

Fotograaf Michiel Hendryckx is een kind van de Westhoek. In een nieuwe reeks tijdloze zwart-wit foto’s in groot formaat legt hij haarscherp de sporen van het Noordzeefront vast zoals het vanaf 1914 liep van Knokke tot Calais. Zijn zoektocht naar sporen levert verstilde beelden op die honderd jaar later nog altijd ontroeren.

De unieke fototentoonstelling Oorlog aan zee – honderd jaar later loopt in Westfront Nieuwpoort tot dinsdag 1 september 2020 en is tijdens de gewone openingsuren van het bezoekerscentrum te bezichtigen: dagelijks (behalve op maandag) van 10 u. tot 17 u.
Het bezoek is inbegrepen in de normale ticketprijs.

Meer info op de website van het bezoekerscentrum Westfront.