Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Jeugd > Kinderboerderij

Kinderboerderij

Kinderboerderij opent opnieuw de deuren!

Kinderboerderij De Lenspolder is opnieuw open voor het publiek. Er gelden een aantal voorschriften om iedereen een veilig en aangenaam bezoek te bezorgen. Meer info lees je op de pagina 'Bereikbaarheid Stadsdiensten'.

 

Kinderboerderij 'De Lenspolder' ligt tussen de Elf-Juliwijk en het stedelijk sport- & recreatiepark in de Dudenhofenlaan en is een oase van rust.

Op het erf vind je allerhande pluimvee, een vijver met verschillende soorten ganzen, eenden, een zwaan, duivenhokken, konijnen en cavia's, volièrevogels,... Verder zijn er nog geiten, schapen, een hangbuikvarken, twee Hongaarse Wolvarkens, ezels en een pony.  

Er is een klaslokaal, een bakhuis, een cafetaria met mogelijkheid tot picknick en uitzicht op het speelplein. De kinderboerderij wil kinderen nog meer in contact brengen met dieren en natuur en dit op een leuke, speelse en tegelijk leerrijke manier:

Tijdens de schoolvakanties organiseert Kinderboerderij 'De Lenspolder' een aantal activiteiten waar kinderen zich voor kunnen inschrijven, hetzij op de boerderij, hetzij op het strand. Hou daarvoor de evenementenkalender in de gaten.

Tijdens het schooljaar is er een aanbod voor klassen, jeugdgroepen en personen met een beperking met o.a. brood bakken, spinnen en weven, kaarsen gieten, papier scheppen,...  

Openingsuren Kinderboerderij

De poort van de Kinderboerderij is dagelijks open:

   - 1 april tot 15 september van 10 u. tot 17.15 u. (de uitgang sluit om 18 u.)

   - 16 september tot 31 maart van 10 u. tot 17 u.

De Kinderboerderij is gesloten van 24 december tot 2 januari 

De burelen zijn open tijdens werkdagen van 10 u. tot 12 u. en van 13 u. tot 17 u. (telefonisch bereikbaar vanaf 9 u.)  

Kinderboerderij