Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur > VLIEG

VLIEG

VLIEG

Mijn naam is…‘Vlieg’
‘Vlieg’ is een prikkelend icoontje dat vanaf nu permanent symbool zal staan voor 'kinderen en cultuur' en zowat overal zal verschijnen. Bedoeling is dat dit maffe vliegje in alle mogelijke publicaties en media hét ‘voor kinderen’-icoontje wordt, hét bindmiddel ook dat prikkelt en uitdaagt om allerlei activiteiten te ontdekken.Vlieg informeert én enthousiasmeert.
 

De Bende van Vlieg

vlieg

Families zijn steeds op zoek naar tips voor leuke uitstapjes. Hierbij vertrouwen ze vooral op tips van familie en vrienden. Daarom werd de Bende van Vlieg gelanceerd. Bendeleden kunnen op www.UiTmetVlieg.be hun mening kwijt over activiteiten, zich laten inspireren door de tips van andere families en hun ervaring delen via social media. Zo krijgen families informatie uit eerste hand en kiezen ze uitstapjes die écht de moeite waard zijn.


Bendeleden schrijven beoordelingen, volgen andere families, geven aan waar ze naartoe gaan, …Zo verzamelen ze Vliegpunten, die ze kunnen inruilen voor leuke geschenken.

Jong geleerd is oud gedaan

'Jong geleerd is oud gedaan' geldt ook voor cultuurdeelname. Daarom wil Vlieg meer families meer goesting geven in meer cultuur. Het Vlieglabel maakt het cultuur- en vrijetijdsaanbod voor kinderen (-12jaar) en families zichtbaar. Het duikt op in programmabrochures, op affiches, in gemeentelijke infobladen en online-agenda's. Het cultuuraanbod staat extra in de schijnwerpers, want Vlieg heeft een boontje voor cultuur.

Vlieg geeft informatie op maat van families.
Op UiTmetVlieg.be vinden families antwoord op vragen als:
- Waar en wanneer zijn er familieactiviteiten in mijn buurt?
- Voor welke leeftijd(en) is het aanbod geschikt?
- Wat vinden andere families?


Dienst Cultuur

Valkestraat 18, 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
tel. 058 79 50 00

Elke werkdag telefonisch
bereikbaar in de voormiddag 
8 u. - 12 u.

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Centrum Ysara & City