Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur > Nieuwpoort Verbeeldt

Nieuwpoort Verbeeldt

Nieuwpoort Verbeeldt

WESTHOEK verbeeldt’ is een regionale beeldbank met bedreigd particulier beeldmateriaal over en in de Westhoek, dat samen met vrijwilligers wordt opgespoord, bewaard en ontsloten.


Vaak zitten unieke erfgoedschatten verborgen in oude fotoalbums of koekendozen.

Per gemeente is er een groep enthousiaste vrijwilligers actief die op zoek gaat naar unieke foto's, affiches, prentbriefkaarten... over het verleden van hun dorp of stad die anders dreigen verloren te gaan. Beelden en verhalen worden samen bewaard in een beeldbank. Je kan er op zoek gaan naar precies datgene wat je interesseert over een bepaald dorp of rond een bepaald thema. Je kan als bezoeker echter ook zelf je steentje bijdragen en informatie aanvullen.

Het project ‘WESTHOEK verbeeldt’ startte in 2004 in Heuvelland en werd vervolgens uitgebreid naar de zuidelijke Westhoek (Ieper, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke). In 2010 (met de projectvereniging Hout- en Blooteland: Diksmuide, Houthulst, Koekelare en Lo-Reninge) en 2011 met de projectvereniging 5-art en de gemeente Kortemark werd de werking nog uitgebreid zodat er een virtueel streekarchief van de volledige Westhoek tot stand kwam waaraan 17 gemeenten participeren.


Dienst Cultuur

Valkestraat 18, 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
tel. 058 79 50 00

Elke werkdag telefonisch
bereikbaar in de voormiddag 
8 u. - 12 u.

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Centrum Ysara & City