Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur > Beleid

Beleid

Nieuwpoort wil een warme kustgemeente zijn waar het goed is om te wonen, te leven en te verblijven. De stad werkt de komende jaren aan een cultuurbeleid dat meer ontmoeting mogelijk maakt en de inwoners betrekt bij het maatschappelijk en cultureel leven. Onder de noemer 'Cultuur beweegt' wil het beleid de mensen aanzetten tot deelname aan cultuur en wil het streven naar een grotere sociale samenhang in de kustgemeente: meer mensen bij elkaar brengen, hen laten participeren aan het maatschappelijk en cultureel leven en hen zich thuis laten voelen in hun stad.

Beleidsinstrumenten

 • De Dienst Cultuur bereidt het beleid voor en werkt dit uit via concrete acties en organisaties. De dienst ondersteunt lokale verenigingen.
   
 • De bibliotheek speelt o.m. haar rol van ontmoetingsplaats en informatieverstrekker.
   
 • In Centrum Ysara en de City kan je terecht voor heel wat culturele activiteiten, voorstellingen en tentoonstellingen, het hele jaar door.
   
 • De Stedelijke Academie voor Podiumkunsten en de Westhoekacademie bieden kunstonderwijs aan voor vooral jong, maar ook voor iets ouder.
   
 • Nieuwpoort werkt samen met andere overheden en via de projectvereniging Achthoek met de steden en gemeenten Alveringem, De Panne, Koksijde, Diksmuide, Houthulst, Lo-Reninge en Veurne o.m. aan een gezamenlijk erfgoedbeleid.
   
 • De cultuurraad, het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum en de bibliotheekraad adviseren het beleid. Zij groeperen de lokale mandatarissen, diensten, culturele verenigingen, organisaties en cultureel geïnteresseerden.
   


Dienst Cultuur

Valkestraat 18, 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
tel. 058 79 50 00

Elke werkdag telefonisch
bereikbaar in de voormiddag 
8 u. - 12 u.

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Centrum Ysara & City