Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur

Cultuur in de kijker

Zomer vol Kunst 2020 - vanaf 1 juli

Logo Zomer vol Kunst 2020

Gif Mo Chette - Fietstocht

Gif mo Chette tijdens een fietstocht in Nieuwpoort-Stad, Ramskapelle en Sint-Joris. Enkele opvallende breikunstwerken sieren er de pleinen en geven het geheel een kleurrijke en vrolijke uitstraling. Gerealiseerd door de leden van ‘Ferm’ Ramskapelle, Gezinsbond Nieuwpoort en enkele enthousiaste breiliefhebbers. Download jouw fietskaartje hieronder of ga er eentje halen bij de dienst toerisme.

Fietskaart Gif Mo Chette (PDF, 11 MB)

Deze kunstroute wordt gedurende de zomer nog verder uitgebreid. Op de fietsroute is er namelijk plaats voor nog meer breiwerk! Wil jij ook wildbreien?  Stuur een mailtje naar cultuur@nieuwpoort.be  met je gegevens en we bezorgen je alle info.

Tour Elektriek - stadswandeling

Tour Elektriek

Dit kleurrijke parcours doorheen de stad brengt je langs elektriciteitskastjes die een indrukwekkende make-over kregen. Deze 10 Street Art kunstwerken in maritiem thema werden gerealiseerd door artiesten van het kunstenaarscollectief Treepack. Meer info vind je op deze pagina.
Download jouw folder met de route hieronder of ga er eentje halen bij de dienst toerisme.

Tour Elektriek - stadswandeling (PDF, 386 kB)

NIEUW plannetje Hedendaagse Kunstwerken in Nieuwpoort

Nieuwpoort is een kunstminnende stad waar heel wat pareltjes uit de hedendaagse kunst de openbare ruimte vervolledigen. Omdat onze kuststad met zijn boeiende geschiedenis en prachtige natuur de inspiratiebron van de kunstenaar was maakt de plek waar het werk staat onvermijdelijk ook deel uit van het kunstwerk zelf. Je kunt de werken dan ook het beste beleven door er zelf ter plaatse naar te gaan kijken. Met dit plannetje willen we jou die ervaring schenken. Download jouw plannetje hieronder of ga er eentje halen bij de dienst toerisme.

Hedendaagse Kunstwerken in Nieuwpoort (PDF, 1006 kB)

Week van de Amateurkunsten in Quarantaine

Week van de Amateurkunsten is oorspronkelijk een initiatief om lokale amateurkunstenaars te stimuleren om met hun werken naar buiten te komen. Gezien de omstandigheden riepen we de kunstenaars echter op om net het tegenovergestelde te doen en met hun werken binnen te blijven. We plaatsen niet de kunstenaars, maar wel de kunstwerken in quarantaine! Veilig en wel achter glas in de etalages van o.a. Centrum Ysara en City.

Welke kunstenaar en werk je op welke locatie kan treffen, vind je hier terug

Nieuwe seizoen Centrum Ysara & City 2020-2021

banner planten

Sinds maart 2020 bleven we met z'n allen massaal 'in ons kot' en bij mooi weer begonnen we spontaan te tuinieren in 'onzen hof'. Ook bij onze medewerkers werd naarstig geplant... een gloednieuw cultuurprogramma!
In seizoen 2020-2021 krijgt elke leeftijdsgroep extra aandacht: We planten al vroeg een zaadje voor cultuur bij peuters en kleuters, tieners ontdekken dat het gras ook groen is aan de cultuurkant, volwassenen krijgen een uitgebreid aanbod om de bloemetjes buiten te zetten en senioren plukken de dag tijdens drie gloednieuwe matineevoorstellingen. De data van deze voorstellingen zijn onder voorbehoud. Heb je interesse in een voorstelling, dan kan je deze data wel alvast vrijhouden in je agenda. Door de onzekerheid die nog heerst voor de toekomst werd besloten om de ticketverkoop pas in september op te starten. Ook zal de pakketkorting vanaf 4 voorstellingen dit jaar uitzonderlijk wegvallen.  

Wij hopen jullie alvast uit de grond van ons hart in het najaar terug te mogen verwelkomen.
Klik hier om het nieuwe programma van Centrum Ysara & City te bekijken  

Ga op zoek naar het verleden van de Westhoek

Nieuwpoort Verbeeldt

Wist je dat je op de website van Westhoek Verbeeldt heel wat beelden uit het verleden van de Westhoek kunt bekijken? Herbeleef het Nieuwpoort van toen via stadszichten, klasfoto's, postkaarten, foto's van gebeurtenissen, verenigingen en nog veel meer. Misschien herken je iemand op de foto of weet je nog meer erover te vertellen? Laat het ons zeker weten!

Benieuwd? Neem een kijkje op: www.nieuwpoortverbeeldt.be

 


Dienst Cultuur

Valkestraat 18, 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
tel. 058 79 50 00

Elke werkdag telefonisch
bereikbaar in de voormiddag 
8 u. - 12 u.

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Centrum Ysara & City