Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Bestuur > Brandweer - Politie

Brandweer - Politie

Brandweer

Aan de basis van de oprichting van de hulpverleningszone ‘Brandweer Westhoek’ ligt de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid. Deze zone is een samenvoeging van de historische zones “V” en “Ieper”.

De zone bestaat uit 23 posten verspreid over 18 Westhoekgemeenten die deel uit maken van de hulpverleningszone: Alveringem, De Panne, Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, Ieper, Koekelare, Koksijde, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Mesen, Nieuwpoort, Poperinge, Veurne, Vleteren, Wervik en Zonnebeke.

Taken:

Naast het blussen van branden kun je bij de brandweer ook terecht in geval van ontploffingen, problemen met gevaarlijke stoffen, bijen- en wespennesten, pompwerk, hulp aan verstikten, geknelde personen en drenkelingen, en voor het bevrijden van personen uit liften. Ook het vervoer van zieken en gewonden per ziekenwagen is een belangrijke taak.

De brandweer verstrekt ook advies inzake brandveiligheid: via brandpreventie@brandweerwesthoek.be

Bekendmakingen: 

zoneraad.brandweerwesthoek.be

zonecollege.brandweerwesthoek.be  

 Meer info vind je op de website van de Brandweer Westhoek.

Contact:

Dringende hulpverlening: 100 of 112.

 

Brandweer Nieuwpoort

De brandweerkazerne bevindt zich in de Gasstraat 37 en is 24u op 24u bereikbaar voor dringende aangelegenheden via het noodnummer 112.

Verantwoordelijke: Kapitein Richard Vandenabeele (tel. 058 60 39 45). 

 

Politie

De politiezone Westkust omvat de gemeenten Koksijde, De Panne en Nieuwpoort. 

Het lokale politiecommissariaat van Nieuwpoort bevindt zich in de Langestraat 85. Je kunt er terecht voor algemene dienstverlening zoals klachten en aangiften, gevonden en verloren voorwerpen en dieren en voor contactname met de wijkagent.

Meer info vind je op de website van PZ Westkust.